Wednesday, February 14, 2007

My Prerogative




Wahh...ghitu tajuk....bukannya apa sejak kebelakangan fikiran aku selalu jer berserabut memikirkan benda benda yang kadangkalanya diluar kawalan aku sendiri. Entahlah memang mencabar betul duduk kat Melaka ni, berbanding Terengganu dan KL dulu. Kat sini tahap kesabaran aku sering saja diuji. Yerlah mana nak fikir pasal kerja lagi, persahabatan, cinta dan sikit citer family. Memang aku seronok melalui kehidupan disini. Tapi jauh disudut hati kadang kala ader sahaja rasa kekosongan dalam diri. Aku tak tahulah kenapa?. Mungkin juga aku duduk sorang. Takder teman untuk berbual bual kot. Tak nafikan juga aku selalu sahaja teringatkan kawan kawan lama aku. mereka tu inspirasi aku. Terutama Kiki....dah lama tak jumpa!.Rindu sangat....

Dalam dunia pekerjaan di Melaka ni, barulah aku rasa tercabar sangat!. Aku berhadapan dengan karenah diskriminasi yang melampau lampau. Memang semuanya aku kena lakukan dari bawah. Aku tak da platform seperti kebanyakkan pekerja lain. Maksud aku, semua orang ader "point" atau sedara mara yang membuatkan orang lain "gerun" untuk menegur.Itulah cabaran yang aku kena hadapi. Memang perit dan menyakitkan.

Sedari mula dulu aku dah berjanji yang aku tak nak ader kawan kawan rapat lagi. Tapi aku tak nafikan yang sememangnya aku suka berkawan. Kat sini, konsep berkawan walaupun ko serapat mana pun tetap masih ader rahsia antara satu sama lain. Nampak tak ikhlaskan?. Entahlah, bosan!!!.

Aku tak tahu sampai bila harus aku berdepan dengan semua cerita ini....

8 comments:

Xis said...

Smart
well.. pray you be able to brave all these truth of life. Just be strong. About living alone, I do too.. what I do to kill my loneliness is doing something that interests me, like taking care of my house, garden etc. But in my case, am lucky to have a loved one.. so I know deep down inside me, I have someone there for me.. Take care yea.. may love find you soon.

Xis said...

Smart
You've been tagged by "Bila Pena Menari". Come and take a peek at my blog for details. Not sure if you're into tag but try it anyway..quite fun!...Cherios..!!

Lee Novotny said...

Yes u ols, be brave...and in the mean time, create a new circle of friends sebab u ols pun tahu, freinds lah yg membuatkan kita gumbirs dan happy skals after a long week of hardwork :)

You will survive and u r a strong person! :)

Take care

smart_cute said...

Xis,
you know what i have my housemate now!lucky me...

Mama Lee,
Thanks You...

Xis said...

Smart
that's good.. at least you wont be that lonely anymore.. :) have a good weekend and chinese new year break..

smart_cute said...

Xis

I dont know why?But i feel so touching when i read ur mesej...

Xis said...

Smart
Felt touched? Hmm... just take care, yeah.. and have a good holiday break..

pakteh said...

Pos dulu nanti ada orang baca