Tuesday, April 27, 2010

Your Song


Sejak ada FB ni, memang jarang..eh bukan jarang langsung tak jengok blog ni. Itupun bila FB dah kena block hehehhee..(padan muka asyik ber FB je) barulah nak jengok blog plak. La ni dah hampir 5 bulan di tahun 2010. Alhamdulilah, ini juga bermakna hampir setahun juga usia perkahwinan aku. Wow, cepat nyer masa berlalu!. Dan yang paling bermakna bila bayi yang di nanti nanti akhirnya muncul juga di dunia yang Fana ini. Baby comel aku ni bernama Nur Zarra Ar Raniyah. Entahlah, macmanaa aku leh dpaat nama seindah itu. Tapi yang pasti maksudnyer saja amat menyerlahkan pesona anak aku ni. Betul kata orang dulu dulu, se hangat mana pun hati ini, bila tengok si comel mesti sejuk jer. Sekarang ni dia dah berusia 2 bulan, dah pandai mengagah bila bercakap ngan dia. Sentiasa senyum jer..pagi pagi dah tersengeh sengeh nak susu. Alahai bila teringat ingat ni rasa nak balik jer nak cium cium dia. Seronok betul tengok zuriat depan mata. Rasa macam tak percaya pun ader. Rasa tak sangka pun ader. Yerlah, kalau nak kenang cakap cakap mulut longkang lagi berpuaka memang sedey betul rasanya. Tapi tuhan maha kuasa dan adil. Malaslah nak citer pasal dorank tuh.


Sepanjang aku kerjer di Muar ni gak, aku rasa macam dah ok jer. Perjalanan pun ok, tapi kena banyaklah berhati hati. Dah banyak kali jugalah rasa nak tercium buntut lori yang tak reti nak tengok kiri kanan sebelum masuk line orang!. Tawakal jerlah aku. Kalau time dulu memanglah tak kisah, tapi la ni dah ader tanggungjawab kat anak dan wife aku. takut pulak apa apa terjadi nanti macmanaa lah dorang kan?ish nauzubiillah...


Rasa rasanyer pun macam nak tarik balik surat tukar ke KL tuh. Biarlah mama dia dulu dapat kerjer yang mantap barulah aku fikirkan susulannyer macamana nanti. oklah sampai sini jer dulu. Ader citer lagi nanti aku post yer...bai...




3 comments:

Zampeada said...

tahniah!

add aku zampeada@yahoo.com dlm fb kau yek!

smart_cute said...

hai zam..

ok insyallah...

Ejaylicious said...

erm....sama la bro. Aku pun dah lama tak update blog.