Monday, February 02, 2009

one In Million


Aku bagi masa hanya 2 minggu jer untuk kerja kerja pengubahsuaian umah aku ni. Bukannya apa aku nak elakkan duduk lebih lama lagi kat umah sewa tuh. Mula mula agak pening kepala jugaklah cina yang nak buat renovation nie, tapi akhirnya dia pun bersetuju nak buat sebelum raya cina nie, bermula dengan pemasangan pintu, kabinet dapur dan lastly kabinet TV.
Semuanya perfect. Dalam tempoh tu jugak banyaklah masa kerja aku di korbankan. Bukannya apa nak jengok jengok cina ni buat kerja. Tapi alhamdulilah kontraktor yang aku pilih semuanya ok dan mudah beri kerjasama. Nasib baiklah tunang aku sedia menolong. Kalau tidak payah jugak aku nak siapkan ikut dateline. Dalam pada tuh sempat jugak aku bercuti ke Kelantan dan Pahang ikut Kiki balik Kampung dia. Time tuh jugaklah Grill yang sepatutnya nak di pasang buat hal. Terpaksalah cari orang lain menggantikan tempat dia. Itulah kalau bekerjasama dengan orang Melayu susah nak dipercayai. Walaupun seboleh bolehnya aku nak beri rezeki pada mereka. Tapi entahlah...Masa aku bercuti, nasib baiklah juga bakal abang ipar aku sanggup jaga rumah. Yerlah masa tuh barang barang semua dah masuk. Barang elektrik dan perabot sebenarnya merasmikan dulu rumah tuh. Takutlah pulak bila aku balik dari cuti habis lesap semuanya. Lagipun kawasan baru macam tuh memang tak ramai yang dah masuk umah. Fuhh...seperti yang dijanjikan akhirnya 31 Januari lalu dengan gilang gemilangnya rasmilah my new residence in Melaka. Kepada sesiapa yang tak dapat jemputan tuh so sorry...

7 comments:

Xis said...

SmartCute
wahh.. cantik rumah dia.. putih warna dalaman.. nasib baik la tunang tolong gak tengok tengokkan.. ye la, nantikan dia gak yang nak dok situ bila dah secara rasmi jadi suri kat rumah tuh.. Anyway, kalau dengan kontraktor melayu ni, susah sikit nak percaya.. ada je hal dan problem.. senang keje dengan chinese contractor.. bila la rasanya dapat jenguk dalam rumah tuh.. huhu...

smart_cute said...

Hai Beb,

Anyway thanks so much coz sudi dtg walaupun jauh hingga tersesat pulak yer. Bila bila u senang datanglah umah. Lepak lepak ekr, Boleh bawa u jalan jalan Melaka n makan di umbai. Anyway thanks again.

DBI said...

salam smartcute..
cantik sangat rumah..nanti bila dah kawin..senang lah wife cuci kaki ajer.. :-)

smart_cute said...

hAI dbi,

Tak semudah itu, nanti dia kena cuci lantai , cuci langsir , cuci umah tuh jugak. Walaupun dah sediakan semua, tanggungjawab kemas umah tuh dah termaktub khas untuk dia. hehehheee...

Ejaylicious said...

Alo Smart_cute...home sweet home...

smart_cute said...

Hei ejay...

Bila Nak turun semenanjung...

fuzen hasin said...

tuh bday adikke kak iza?
beria2 kak iza tuh...
=p