Wednesday, December 28, 2005

Review 2005

Hai..memandang lagi 3 hari sahaja lagi untuk kita menyambut tahun baru apa kata kite review semula story tahun ini dari pandangan mata akulah yer.. apa yang istimewa, dan apa yang sedih, berlaku sepanjang 2005.

Peristiwa yang terjadi pada diri aku :-

Pekerjaan - 24 FebuARI 2005
Aku mula menjejakkan kaki ditempat kerja yang baru! aku rasa gembira sekali.Lebih lebih lagi dapat bekerje dengan kawan baik aku dan aku berjumpa dengan kawan kawan yang baru dan happening gilller!
Study - 10 Julai 2005
Penat lelah aku belajar selama 2 setengah tahun dalam bussiness studies terubat apabila aku dapat menggenggam segulung ijazah selepas 3 hari menyambut birthday aku yang ke 24!. Dan yang paling menggembirakan, aku menerima ijazah dari seorang sultan!bayangkan....Terlalu banyak kenangan terakam indah dalam memori aku sepanjang aku jadi perantau dinegeri orang. Walaupun masih dalam Malaysia, tapi inilah pengalaman aku yang paling berharga dan akan menjadi lipatan sejarah dalam hidup aku. Disinilah juga aku belajar tentang alam dan aku berjumpa dengan sahabat yang paling penting dalam hidup aku!. Dialah yang paling banyak bagi dorongan dan nasihat sepanjang aku disana. Terima kasih ikie!
Birthday - 12 Julai 2005


Surprise party dari kengkawan sekerja. Sebenarnyer aku memang tak sangka akan adernyer sambutan birthday ini...almaklumlah aku ni sapa?hehehe..terima kasih...

Cinta - 25 oktober


Yang Terindah Hanyalah Sementara

Setinggi seluas gunung dan lautan
Sejuta harapan dipertaruhkan
Beronak berliku jalan kulalui
Selagi berupaya kuteruskan
Alangkah sukarnya memadam bayangan masa silam
Di dalam keberanian terusik jua perasaan
Tidak hentinya memanjang dan semoga jiwa ini terus tabah
Sesungguhnya saat yang terindah hanyalah sementara
Yang terpahat di dalam diri hanya kenangan dan nestapa
Tak rela kuturutkan hati
Menyesali apa yang terjadi
Andainya begitu suratan yang tertulis diazali
Biarlah walaupun kusepi
Sedih pedih dikhianati
Aku kan tetap terus mengorak langkah perjalan ini
Kewangan
Mewah sepanjang tahun
Kawan Terbaik 2005
Baihaki.....kiki....
Gambar Terbaik 2005
Jeng..jeng..jeng...

Lagu paling Touching 2005
Kenapa
Sazzy Feat Lah V.E
Sebelum ku kenali mu
Hidupku cukup dengan suka-duka
Tak pernah ku sangka semuanya akanberubah
Dikau bagaikan cahaya,
bagi jiwa ku ini
Tak mungkin ku lupa katamu kan
sentiasa di sisi
Bagaikan satu kisah cinta kita berdua
ke manaAsyik berpegangan tangan orang lain
dilupakan
Apa terjadi, diriku ini masih tertekan
Hati dilukai setelah janji ditunaikan
Tiap kali ku fikir, tiada guna bersedih
Rakan-rakan katakan buang masaku cintai
Dikau punca pedihku, tiada baik darimu
Tiada langsung yang benar dalam
ungkapan bibirmu
Kenapa harus ku bercinta
Kenapa ku begini
Kenapa harus ku tanggung semua
Kenapa harus ku bercinta
Kenapa ku percaya
Kenapa aku diperbodoh kasih
Tak mungkin ku lupa kali pertama bersua
Tak sangka, dikau kan menjadi pedih
yang kan dalami jiwa
Siang malam termenung,
sedih memakan hati
Tak pernah ku ingat ku boleh diluka
begini Namun ku cekal hatiku,tuk melupakanmu
Ku tahu kau begitu
Malas ku nak rayu,
buang tenagaku
Kau takkan mendengarku
Selamat tinggal oh kasih
Janganlah iri hati
Hidup baru kan mula bila terbitnya
mentari
Kenapa harus ku bercinta
Kenapa ku percaya
Kenapa harus ku diperbodohkan
Kenapa harus ku merayu
Kenapa ku percaya
Kenapa harus ku dikecewakan kasih
Kenapa harus ku bercinta
Kenapa ku percaya
Kenapa harus ku diperbodohkan
Kenapa harus ku merayu
Kenapa ku bercinta
Kenapa harus ku pegang janjimu
Kenapa harus ku merayu
Kenapa ku bercinta
Kenapa harus ku diperbodohkan
Kenapa harus ku percaya
Kenapa ku bercinta
Kenapa harus ku pegang janjimukasih...
Sekian lama telah ku simpan rasa ini di hati
Baru kini ku berani tuk mengatakan
oh gadis Dikau punca segala,
kepedihan di hatiku
Tak ingin lagi ku lihat wajahmu di hadapanku

Kenapa dipilih kerana lagu ini mengingatkan aku kepada seseorang yang istimewa dan yang pernah hadir dalam hidup aku walaupun seketika.
Lagu Paling Top 2005
Lonely
akon
Erm...sebenarnyer lagu ni aku selalu dengar kat mana mana jer aku pergi...
Filem antarabangsa paling best
King Kong (itu saja filem yg aku tengok)
Pertama kali aku tengok filem hollywood di panggung, bestlah dan touching di akhir cerita.


Filem tempatan paling Best
Gol & Gincu
Ala ala filem Hollywood versi malaysia..best sangat!sesuai jer watak putri lakonan Fazura tue.


Rancangan Paling Best
Akademi Fantasia
Paling best konsert terakhir dramatik habissss....


Sitcom paling Best
Puteri
Satu criter yang menyaksikan anjakan paradigma utk semua pengiat filem mahupun drama tempatan.
Artis Paling Hits 2005
Erra Fazira
Kenapa dia?erm..sebab isu dia setiap bulan masuk surat khabar! januari hingga disember.


Novel Paling BEST
Kasyah Lagenda berakhir
ahadiat Akashah
Sesak nafas aku baca novel ni..lastly, semua nyer ok....
Acara paling best
Family Day Sunway lagoon.
First time joint family day kerjelah katakan...


Cerita Paling Kontroversi
Aku g kerjer pakai baju warna PINK!
Lagipun inilah baju berwarna pink pertama yang aku beli. Tak sangka pulak akan menimbulkan kontroversi memandang aku pun berfikir 1000 kali nak pakai baju warna ni...hehehe..tapi aku suka! aku pun tak tahu apa yang orang fikirkan bila tengok lelaki berbaju pink...pelikkan manusia?
Cerita Paling kelakar
Erm tak der yang spesifik semua pun kelakar.
Cerita paling Sedih
Tak dapat kerje tetap.
Cerita yang takkan dilupakan sepanjang tahun
Berkawan dengan orang yang tak pandai menghargai kita. Erm...tak tahu nak ckp apa sekali air bah, sekali pantai berubah, hati manusia siapalah tahu...

Semoga tahun 2006 memberi 1001 kenangan utk aku!

Baik dan Buruk itulah
warna kehidupan!!!


4 comments:

Anonymous said...

Setiap kisah suka dan duka memang sentiasa mengelilingi setiap langkah penghidupan kiter...kiter tak bole lari dari Qadak dan Qadar dari-Nya..Hidup bagaikan pusingan roda yg adakalanya kiter di atas dan adakalanya kiter dibawah..
Wahai ajai,jadikan setiap keindahan yg kamu lalui sbg kenangan yg paling manis dlm thn 2005..sematkanlah didlm hati..pahatkanlah ia kenangan itu..sesungguhnya kamu tdk tahu apa yg akan terjadi pada masa akan dtg..DAN jadikanlah segala kepahitan yg kamu terpaksa tempuhi dulu sebagai kenangan juga..walaupun ianya pahit utk kamu telan tapi amat manis bila di ingat..dgn segala k'pahitan yg kiter lalui ianya mengajar kiter m'jadi seorang insan yg paling tabah...pangalaman itu dtg dari segala kepayahan dan k'pahitan yg kiter lalui...

Ajai,semoga thn yg akan dtg ini (2006)akan membawa seribu kemanisan dan kerahmatan sepanjang langkah perjalanan mu...sabar dlm menghadapi setiap dugaan..dan ketahuilah bahawa setiap insan yg berada disamping mu amat menyayangimu sepenuh jiwa dan raga...

Take care..n good luck un your future......adiosssss...
Assalamualaikum...
*cutegirl*

Anonymous said...

SEPANJANG 2005 BANYAK SUKA DAN DUKA...
YANG BAIK JADIKAN TELADAN YANG BURUK JADIKAN SEMPADAN...
GOOD BYE 2005..N WELCOME 2006 ITULAH HAKIKATNYA...
WALAUPUN BANYAK MANIS N MASAM 2005 KITA HARUS TINGGALKAN DAN PERLU MENERUSKAN 2006....

TERUSKAN PERJUANGAN YANG BELUM SELESAI..MUDAH-MUDAHAN 2006 LEBIH SEGALANYA...AMINN

bahreen said...

lor, pakai pink pun kontroversi? here, guys who wear pink are kinda bold n daring. Terer apa kalau dpt pakai? :-)

Selamat menempuh tahun yang baru...

Anonymous said...

ko sedih psl xdpt keje tetap yerkkk...aku pung samer...tp aku hrp ko bnyak la b'sbr...mane tau berkat kesabaran ko tuh TUHAN bg rezeki melimpah ruah lpas nihh...ape2 pun kite kena happenin spt biase,klu dok ingt tak dpt keje,tak dpt keje...ati skit,kpala pung penin..btol tak ckp aku...
okeh....rock steadyyyyyyyyyyyyy